Tietoa yrityksestä

SuomiCom on toimittanut suuren kapasiteetin kuituliittymiä yrityksille ja taloyhtiöille vuodesta 2001 lähtien.

Miksi valita SuomiCom?

Suomalainen operaattori

Suomi Communications Oy eli SuomiCom on vuonna 2001 perustettu suomalainen internet-palveluntarjoaja. SuomiComin palvelutarjonta koostuu Internet-yhteyksistä, yritysverkoista, IP transit-palvelusta sekä kaikista tietoliikenteeseen kuuluvista oheispalveluista. SuomiCom palvelee pääsääntöisesti kolmea asiakassegmenttiä: yritykset, operaattorit ja yhteisöt.

SuomiCom on kokonaan suomalaisessa yksityisomistuksessa oleva yritys. Työllistämme noin 20 IT-alan ammattilaista. Käytämme omia asentajia liittymien asentamiseen ja verkkomme ylläpitämiseen.

Valokuituverkko yrityksille

SuomiComin valokuituverkko on rakennettu toteuttamaan ja tyydyttämään yritysten tarpeet. SuomiComin runkoverkon solmupisteet sijaitsevat FICIX-yhdysliikennepisteiden solmukohdissa ja tarjoavat erityisen alhaisen latenssin laajakaistayhteyksiin. Yksinomaan pääkaupunkiseudulla SuomiComilla on 75 tietoliikennekeskusta ja kaksi palvelinkeskusta.

Reitit maailmalle

Yhtiö on erikoistunut suuren kapasiteetin valokuituliittymiin yrityksille ja taloyhtiöille. SuomiCom toimittaa Internet-yhteyksiä ja yritysverkkoja valtakunnallisesti sekä sivutoimipisteyhteyksiä muihin maihin. SuomiCom on saanut erityistä kiitosta ruuhkattomasta ja asiantuntevasta asiakaspalvelustaan.

SuomiCom on jäsenenä suomalaisissa yhdysliikennepisteissä, kuten FICIX:ssä ja TREX Tampere Region Exchange Oy:ssä.

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Uutiset ja tiedotteet

Runkoverkon modernisointiprojekti

Päivitimme FICIX-yhdysliikenne liitäntämme 100G nopeuteen. Päivitys liittyy runkoverkon modernisointiprojektiimme, jossa kaikki keskeiset liitännät päivitetään 100G nopeudelle. Samalla luovuimme AMS-IX yhteydestä johtuen siitä, että liikenteen vaihto

Lue lisää »

Toimintavarma ja vihreä runkoverkko

Se vihreä operaattori

Tiputimme sähkönkulutuksen tuotantoympäristössämme. Sähkönkulutus on palveluissamme nyt 58 % pienempi verrattuna edelliseen vuoteen ja samanaikaisesti kymmenkertaistimme Internetliikenteemme. Tarjoamme nyt enemmän nopeutta vähemmällä sähkönkulutuksella.
SuomiCom pyrkii jatkuvasti toiminnassaan entistä energiatehokkaammaksi. Kokonaisenergiankulutuksemme on vähentynyt jo usean vuoden ajan mm. tehtyjen konesaliratkaisujen ansiosta.
Vaikka verkkomme on alun perinkin suunniteltu kuluttamaan hyvin vähän sähköä, sen hallinnointiin ja reitityksiin tehdyillä muutoksilla on saavutettu merkittävää energian säästöä.

Nopeat reitit maailmalle

Suora yhteys pilveen

Olemme ensimmäisenä operaattorina Suomessa solmineet liikenteenvaihtosopimuksen kaikkien kolmen suurimman pilvipalvelutoimijan (Microsoft, Google ja Amazonin) kanssa. Liikennettä vaihdetaan Suomessa, jonka ansiosta latenssi SuomiComin verkosta näihin kolmeen verkkoon on noin 1ms luokkaa. Tästä hyötyvät erityisesti näiden kolmen toimijan pilvipalveluita käyttävät asiakkaat.
Yritysinternetyhteyksien liikenne kulkee SuomiComin runkoverkossa tarjoten erinomaiset reitit maailmalle ja hyvin alhaisen latenssin liittymiin. SuomiComin verkosta on suorat yhteydet useisiin eri operaattoreihin maailmalla ja SuomiCom on jäsenenä keskeisissä yhdysliikennepisteissä.

SLA vertailu

SuomiComin yritysinternetliittymät sisältävät jo oletuksena markkinoiden kattavimman palvelulupauksen, jossa liittymien korjausaikatavoite on kuusi tuntia. SuomiComin palvelulupaus pitää ja asiakas saa tarvittaessaan yhteyden verkkoasiantuntijaan, joka vastaa asiakkaan tyytyväisyydestä.
SuomiCom
99.8%
Muut operaattorit
97.2%
96.5%
94.8%

Markkinoiden kattavin käytettävyysaika!

SuomiComilta palvelulupaus asiakkaan tarpeiden mukaan:
Liittymän palvelutaso (SLA) on räätälöitävissä asiakkaan tarpeisiin sopiviksi.

Miksi asiakkaamme valitsevat meidät?​

SuomiCom lyhyesti

Ruuhkaton ja asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa asiakkaitamme kaikissa eteen tulevissa kysymyksissä viipymättä
Alhainen latenssi mahdollistaa viiveettömän asioinnin pilvipalveluissa ja liittymien nopeuslupaus pitää.
Laadukkaan kotimaan liikenteen lisäksi asiakkaamme nauttivat suorista ja nopeista ulkomaanyhteyksistä
Joustava palvelumme takaa helpon asioinnin esim. nopeuden nostoissa, lisäpalveluissa ja toimipisteiden muutossa
Meille on erittäin tärkeää asiakastyytyväisyys ja tarjoamamme asiointikokemus, että palvelumme hintalaatusuhteen ylivertaisuus

Pyydä tarjous!